duminică, 29 mai 2016

SPIRITUL CIVIC SI SPIRITUL DE TURMA

Amandoua sunt atitudini personale care reflecta gradul de antelegere si de acceptare a unei stari de lucruri din cotidianul economicosocial an care se gaseste individul uman.De regula spiritul civic se manifesta atunci cand starea de lucruri conduce la o degradare a conditiei economicosociale a comunitatii,iar spiritul de turma se manifesta atunci cand este nevoie de o schimbare a acesteia sau de implementarea unor noi reguli si metode pentru modernizarea ei.In termeni democratici spiritul civic se concretizeaza an constituirea grupului de initiativa cu privire la ceva ce poate aduce un plus conditiei economicosociale,iar spiritul de turma se se concretizeaza an aprobarea sau respingerea prin vot de catre restul comunitatii.Vocea celui care nu polarizeaza an jurul sau suficienti adepti pentru influentarea restului comunitatii este o voce nefondata pe o necesitate sociala si ca atare nu rezoneaza an mentalul comunitar.

duminică, 6 martie 2016

LEGILE SOCIO-MORALE.

Lumea este o tarla de hoti,de talhari si de farisei cu pretentia de a fi oameni. Nici o tara nu are viitor daca nu sunt suficienti cetateni care au nevoie de ea. Antidotul la hotie este paznicia,nici un hot nu fura de unde a luat an primire si trebuie sa dea an primire. Antidotul la prostia conjugala este ampartirea sarcinilor casnice pe criterii traditionale. Nu pregatirea profesionala ati atesta calitatea antrepre- noriala ci competenta menegeriala.

joi, 18 februarie 2016

SOCIETATEA VIITORULUI.

Ideea ca o economie poate sa functioneze decat pe baza investitiilor an capacitati de productie este o prostie.Comerciantii nu pot fi decat producatorii de marfuri,ci si importatoriI.In conditiile progresului tehnologic,cand utilajele si robotii pot functiona cu semnal GPS, sarcina statului este sa finanteze si consumul investind in servicii sociale de formare profesionala,asistenta sanitara,asistenta juridica, asistenta geriatrica,dezvoltare culturala si spirituala,turism.

luni, 15 februarie 2016

GHIDUL GUVERNANTULUI.

Salariul minim pe economie trebuie sa fie egal cu pretul marfurilor din cosul zilnic de consum,care asigura stabilizarea fortei de munca si satisface nevoia de siguranta personala. Nici un investitor nu investeste pentru ca nu are din ce trai, ci pentru ca are mai mult si vrea sa se afirme an societate, sa fie cineva.Asta ai satisface nevoia de statut social. O economie familiala dezvoltata genereaza armonie sociala si viata morala,care satisface nevoia de a fi an viitor a copiilor si nepotilor.Societatea.care nu se bazeaza pe economia familiala nu are viitor.