sâmbătă, 20 decembrie 2014

LEGILE NATURII DIN SOCIETATE

%Nici o societate nu poate fi fara o activitate economica. %Nici o societate nu poate fi fara o atitudine morala fata de individ. %Nici o societate nu progreseaza fara crestere economica. %Nici o societate nu are un nivel de trai suficient fara un consum adecvat. %Nici o societate nu poate investi an viitorul sau daca nu este pe profit.

miercuri, 3 decembrie 2014

LEGILE SUCCESULUI ECONOMIC

**Investitiile care nu se bazeaza pe excedentul bugetar genereaza saracie si criza sociala. **Orice credit care nu poate fi achitat din excedentul bugetar andatoreaza populatia(cetateanul). **Fara finantarea consumului de catre stat,prin cresterea salariului minim si pensiilor,si acordarea de subventii economice,nu se poate obtine excedent bugetar. **Furtul banului public poate fi evitat ori prin reglementarea adaosului comercial la 10% pentru toti agentii economici,ori prin supraimpozitarea averilor imorale. **Cand taxele cumulate sunt mai mici decat impozitul pe venit, cetateanul traieste din ce an ce mai bine,cand taxele cumulate sunt mai mari decat impozitul pe venit cetateanul traieste din ce an ce mai rau.

duminică, 30 noiembrie 2014

DEZVOLTAREA ECONOMICO-SOCIALA

Presupune: *Cresterea numarului de agenti economici,prin facilitarea desfacerii marfurilor si serviciilor de catre autoritatile centrale si locale. *Creditarea agentilor economici de catre stat fara dobanda, sau subventionarea dobanzii la creditele bancare. *Limitarea adaosului comercial,an lipsa abundentei de marfuri, pentru a se evita maximizarea profitului pe seama pretului. *Protejarea producatorilor autohtoni prin ampiedicarea concurentei neloiale a importatorilor. *Supunerea tuturor agentilor economici aceluias regim fiscal, cu exceptia zonelor defavorizate si a produselor de larg consum.

joi, 27 noiembrie 2014

LEGILE GUVERNARII

*LEGEA CRESTERII ECONOMICE: Fara salarii,pensii si alocatii sociale an crestere nu creste nici consumul,nici productia de marfuri,nici excedentul bugetar pentru investitii si nici nivelul de trai al populatiei. *LEGEA DEZVOLTARII ECONOMICO-SOCIALE: Fara dezvoltarea si optimizarea industriilor,infrastructurii si serviciilor nu se poate obtine nici progres tehnologic si nici calitate sociala. *LEGEA MODERNIZARII SOCIALE: Fara armonizarea interesului public cu cel privat nu se poate obtine nici initiativa antreprenoriala si nici calitate socio-spirituala.

marți, 9 septembrie 2014

STRUCTURA TIMPULUI

Timpul este forma obiectiva de existenta a materiei an miscare care determina amprejurarile an care i se desfasoara procesele si fenomenele si carora le reflecta duratele si succesiunea. Viitorul =este FORTA interna a Universului care antretine materia an miscare, natura an continua ei devenire de la simplu la complex si invers,an vederea realizarii esentei umane universale. Prezentul =este ratiunea de a fi a esentei umane si de manifestare a ereditatii structurale universale. Trecutul =este spiritul esentei umane universale concretizat an structuri ereditare interactionale si forme existentiale conexate antr-o anumita ordine functionala pe care individul uman al subiectiveaza si al foloseste ca experienta sociala pentru satisfacerea necesitatilor curente an devenirea sa ca reprezentant al Omului ancestral pe pamant. De aceea viitorul,an calitate de forta interna a Universului se subordoneaza vointei spiritului uman an calitate de supraeu existential si corolar al ereditatii structurale universale. Ratiunea de a fi a Universului este Omul,care cu forta spiritului sau,an calitate de supraeu existential,ai impune pe tot cuprinsul armonia existentiala. Materia este an timp si an spatiu,rostul ei este de fi si creea OM an Univers,se antinde de la infinitul microcosmic pana la cel macrocosmic, creeaza la toate nivelele structurale forta si peisaj,spirit si cultura si se subiectiveaza an toate formele de a fi pentru a se reflecta an sensul devenirii spre ordine si armonie.

vineri, 11 aprilie 2014

MODERNIZAREA SOCIALA

presupune: Dezvoltarea si optimizarea industriilor de materii prime. Dezvoltarea industriei energetice. Dezvoltarea si optimizarea industriilor prelucratoare locale. Dezvoltarea si modernizarea serviciilor sociale locale. Cresterea ordinii publice si a nivelului de trai al populatiei.

sâmbătă, 1 martie 2014

VIITORUL ECONOMIEI MONDIALE

Datorita supertehnologizarii procesului de productie, viitorul economiei mondiale Va fi marcat de trecerea de la economia de piata la economia consonantista bazata pe normele morale si necesitatea socioculturala.Explozia demografica face ca forta de munca excedentara sa nu asi mai gaseasca locul an interesul antreprenorial al investitorilor economici si atunci autoritatea sociala are obligatia de a-i gasi alta utilizare remunerata pentru a sustine consumul si antretinerea productiei de marfuri.Va trebui diversificata gama de servicii sociale si culturale care sa conduca la cresterea calitatii de Om a individului,si de sanatate sociala.Deasemenea trebuie crescuta implicarea elitelor intelectuale an cercetarea stiintifica,dezvoltarea tehnologica si menegement politic prin intermediul programelor finantate de stat an scopul valorificarii resurselor locale si stabilizarii fortei de munca autohtone.Globalizarea prin aservirea unor economii altora nu este fiabila fenomenului social moral si mai devreme sau mai tarziu agresorii economici vor fi decapitati si devalizati de autoritatile sociale pentru a preveni convulsiile sociale majore.

luni, 24 februarie 2014

FACTORII STABILITATII ECONOMICO-SOCIALE.

CRESTEREA ECONOMICA prin: Cresterea anuala,sau semestriala,a salariului minim pe economie,a ajutoarelor sociale si a pensiilor. REDUCEREA EVAZIUNII FISCALE prin: Reducerea progresiva a CAS la angajator. Reducerea taxelor si impozitelor pe venituri. Supraimpozitarea averii depozitata(constructii neproductive,bijuterii, alte bunuri de lux,depozite bancare etc.). Supraimpozitarea viciului. SUBVENTIONAREA INVESTITIILOR,care produc locuri de munca,de catre stat. -La nivel national in infrastructura: drumuri,capacitati de productie, irigatii,combinate de materii prime. -La nivel local in centre de achizitie si desfacere a produselor agroalimentare si de industrie mica. DENOMINAREA MONEDEI NATIONALE: o data la 10 ani an functie de inflatie. ANTRETINEREA ORDINII PUBLICE prin: Cresterea,an functie de necesitatile sociale,a amenzilor contraventionale,penale si fiscale.

vineri, 31 ianuarie 2014

GRAVITATIA

ESTE EFECTUL DEFECTULUI DE MASA. Originea gravitatiei se afla an corpurile cosmice.Orice corp sferic cosmic poate fi planeta sau stea.Pe masura ce planetele cresc,pe seama prafului cosmic,datorita frigului cosmic se compreseaza spre centru,spargand progresiv an centru,structurile cristaline, moleculare,atomice si nucleare.Functie de presiunea interna,acestea emit amprejurul lor progresiv radiatie infrarosie,radiatie electronica si radiatie protonica,an cazul planetelor gigant.Aceasta radiatie energocorpusculara genereaza amprejurul planetei un camp electromagnetic pe de o parte si un defect de masa an raport cu volumul planetei, care se concretizeaza an fenomenul de atractie a maselor cu viteza mai mica de deplasare decat a celor disipate de catre aceasta,pentru a-si anihila defectul de masa.Cu cat planeta este mai mare,cu atat radiatia ei este mai puternica si implicit forta de atractie a maselor mai mare.Asa cum an cazul atomilor vectorii fortei tari se ansumeaza aritmetic si genereaza atomi cu mase din ce an ce mai mari spre a atinge masura atomului,tot asa si an cazul sistemelor planetare vectorii fortei slabe se ansumeaza an masele acestora spre a le atinge masura.

miercuri, 8 ianuarie 2014

CRESTEREA ECONOMICA

Poate fi determinata decat prin cresterea salariului minim pe economie si a pensiilor de catre guvern; -care induce: -Cresterea tuturor salariilor si a consumului direct. -Creditarea consumului imobiliar de catre banci. -Cresterea productivitatii muncii de catre angajatori si reducerea preturilor marfurilor pentru a creste volumul de vanzari. -Cresterea investitiilor mici,autohtone. -Stabilitatea valutara.